Miloš Ćuk (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Miloš Ćuk (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Primorac ispustio Radnički, Lukić spasao Kragujevčane; Novi Beograd razneo Šibenčane

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.11.22. | 22:04

Kotorani se uplašili pobede na Banjici...

Ima Radnički problem sa zasićenjem. I to veliki. Nije kragujevački klub ni prvi, ni poslednji u kome se javio taj “sindrom”. Uložili su čelni ljudi Radničkog i trener Uroš Stevanović ogroman napor da ekipa nekoliko sezona ostane nepromenja, da je nadograđuju i pokušaju iznova i iznova da prave iskorak. Osvojio je Radnički sve domaće trofeje i regionalnu ligu, ispunio većinu ambicija - nedostaje još proboj na evropskoj sceni do krajnjih limita - i počeo da se “jede”.

Ponestalo je žara u prvom timu, svlačionica je nepromenjena. Nije dovoljno prokrvljena, a Uroš Stevanović je posle dva ispuštanja prednosti, protiv Crvene zvezde u Superligi i Vuljagmenija u Ligi šampiona, evidentirao jedan od problema i istakao da pojedini igrači lutaju. Definitivno Radnički nije na nivou iz prethodne dve sezone. Potvrdio je to meč i sa kotorskim Primorcem, dobio ga je na jedvite jade - 11:9. 

Izabrane vesti

Neuobičajeno tih je bio Uroš Stevanović, nije bilo eksplozija emocija pored bazena. Pustio je svoje momke da se sami bore sa problemima. I sami sobom, jer trenutno im je glava najveća smetnja. Nije podešena za start sezone, a primetna je i tromost koja ih prati zbog pregršt utakmica. Umor se akumulirao i Radnički ni izbliza nije ubojit kao što je bio. A, donedavno jeste i te kako. 

Agresivniji je Primorac bio od Radničkog, imao je više elana, više je želeo pobedu i manje improvizovao. Radio je tačno ono što ume. Ne previše, ali na dovoljno dobar način da stavio srpskog vicešampiona na Tantalove muke. Tupa je bila oštrica kragujevačkog napada, tek povremeno je udarni duo Nikola Lukić - Marko Radulović donosio prave odluke. 

Kotorani su čekali otvaranje na krilima, stvarali su višak, a Vuk Drašković i Đorđije Stanojević su slali lopte iza leža Lazara Dobožanova. Ušao je Primorac u tuču sa Radničkim, namirisao je krv. Počela je Radničkom da ulazi voda u uši posle pogodaka Marka Gopčevića i Marka Milića, strateg Kragujevčana je tada promenio golmane. Uveo je Stefana Todorovskog umesto Lazara Dobožanova, međutim, mnogo toga se nije promenilo. 

Dobio je Primorac peterac, mogao da se odlepi na “plus dva” u finišu - promašio ga je Marko Gardašević. Uzdrmao je prečku, potom se tresla i posle njegovog šuta iz igre i stigla je kazna. Nikola Lukić je pronašao šupljinu i pogodio u uz zvuk sirene. A, onda još jednom sa pola kada se golman Primorca priključio napadu. 

Novi Beograd nije imao nikakvih problema na otvaranju drugog kruga Jadranske lige, igrao je u Zagrebu kao na domaćem terenu. Čak i bolje, ako se pogledaju rezultati koje je zabeležio tokom prvog turnira koji je organizovao. Solaris i Šibenika bio je topovsko meso - 23:10. 

Živko Gocić ima i više nego dovoljno kvalitetnih igrača, može da sastavi više od jednog tima i večito neko izvisi za mesto. Meč sa Solarisom bio je prava prilika da svim igračima koje je “uveo” u protokol pruži podjednaku minutažu, pošto je do poluvremena sve bilo gotovo. Odabrao je “prave”, svi do jednoga koji igraju u polju su se upisali na semaforu. 

Raspoloženi su bili šuteri novobeogradskog kluba, posebno tercet Dušan Mandić - Strahinja Rašović -Alvaro Granados, koji su kao i crnogorski centar Miroslav Perković spakovali tri lopte u mrežu. Šibenčani nisu imali odgovor, samo je Jerko Penava bio raspoložen. Ali, to je premalo da bi se izbegao debakl protiv prvaka Jadrana i Srbije, a kamoli igrao egal ili napravila senzacija.

DRUGI TURNIR REGIONALNE LIGE:

GRUPA BEOGRAD

Petak

Jug - Partizan 17:12

Jadran HN - Crvena zvezda 11:12

Primorac - Radnički 9:11

Subota

18.00: Crvena zvezda - Primorac

19.30: Jadran HN - Partizan

21.00: Jug - Radnički

Nedelja

10.00: Primorac - Partizan

11.30: Radnički - Jadran HN

13.00: Crvena zvezda - Jug

GRUPA ZAGREB

Petak

Jadran ST - Šabac 11:6

Mornar - Mladost 6:12

Solaris - Novi Beograd 10:23

Subota

17.00: Mornar - Šabac

18.30: Mladost - Solaris

20.00: Jadran ST - Novi Beograd

Nedelja

10.00: Novi Beograd - Mornar

11.30: Mladost - Jadran ST

13.00: Solaris - Šabac



tagovi

VK PrimoracVK RadničkiRegionalna vaterpolo ligaRegionalna liga u vaterpoluUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara